O nama

Restoran “Lugarnica” Mala Remeta, je obejkat sa prenoćištem, smešten na južnim padinama Fruške gore, sa najviše sunčanih dana u godini. Sa ovog mesta pruža se pogled na ravničarski deo Srema, a tokom vedrih dana možede uživati i u pogledu na Cer, Gučevo, Avalu i Avalski toranj, pa i Majevicu u Republici Srpskoj.

Zbog povoljne ruže vetrova, Mala Remeta se smatra mestom pogodnim za ublažavanje tegoba sa štitnom žlezdom, kardiovaskularne i disajne tegobe. Osim toga, “Lugarnica” se nalazi u neposrednoj blizini Manastira Mala Remeta, a ceo ambijent odiše mirom koji leči i dušu i telo. Upravo zbog svih lepota smo odabrali ovo mesto da zajedno u njemu prvodimo najlepše trenutke. Restoran i prenoćište “Lugarnica” Mala Remeta je od Novog Sada udaljena 27 km, od Beograda 73 km, od Rume 11 km, Sremske Mitrovice 15 km. Nalazimo se na teritoriji iriške opštine. Od Banje “Termal” Vrdnik udaljeni smo svega 6 kilometara, gde takođe možete upotpuniti svoj miran fruškogorski odmor(bazeni, izletišta, banjsko lečenje…)

Osim standardnog menija, specijalitet kuce je divljač- špikovani srneći but, kobasice od divljači i paprikaš (koji ćemo, ukoliko vam se mnogo dopadne, vam spakovati i za poneti – to najbolje znaju naši stalni gosti). Tu su, naravno i sva tradicionalna sremska jela sa roštilja i domaći proizvodi, po kojima smo poznati. Posedujemo 11 apartmana(soba – kupatilo) sa 35 ležajeva, s obzirom na to da smo skoro proširili kapacitete sa dodatnih 20 ležajeva.

Naša “prethodnica” je restoran “Lugarnica” na Iriškom vencu, a fruškogorsku “Lugarnicu”smo izgradili da bismo vam ponudili mesto u koje ćete želeti da dođete sa svojom porodicom i najmlađima . Naš kompleks Vam nudi miran porodičan odmor, posebno pogodan za decu. Imamo mini ergelu šetland poni konja, jedne od najbrojnijih i najomiljenijih dečjih rasa. Jezerce na našem imanju akumulira vodu iz četiri izvora. U komlaksu “Lugarnica” imate mogućnost jahanja konja i vožnje fijakerom po živopisnoj fruškogorskoj okolini, u saradnji sa lokalnim konjičkim klubom koji postoji u selu. Za one goste željne avanture i aktivnijeg odmora, posebno za veće grupe, postoji mogućnost organizovanja adrenalinskih sadržaja za decu i odrasle u saradnji sa “Epic Adventure” agencijom iz Novog Sada. U perspektivi je pokretanje avantura parka i zip lajna.

Boravak u “Lugarnici” u Maloj Remeti možete iskoristiti da obiđete živopisan krajolik južnih obronaka Fruške gore. Mala Remeta je iriško seoce sa nešto više od stotinu stanovnika, gde vam je zagarantovan mir. U okolini možete nabaviti domaće sireve i ostale proizvode. Kao što smo na početku rekli, naš kompleks se naslanja na manastir Mala Remeta, kulturno dobro od izuzetnog značaja, koji se prvi put pominje 1546.godine. U neposrednoj blizini je poznato izletište Široke ledine, a na par kilometara se nalazi jezero Beli kamen. Manastir Jazak i čuveni izvor vode udaljen je 4 kilometra, a Banja “Termal” Vrdnik 6 kilometara, kao i manastir Ravanica, gde se čuva deo moštiju Svetog kneza Lazara Hrebeljanovića.

Okruženi smo šumom Nacionalnog parka Fruška gora i čitava okolina pokrivena je dobro obeleženim planinarskim stazama, kojima možete šetati tokom cele godine, bez obzira na vremenske prilike. U našem kompleksu možete koristiti vaučere Ministarstva trgovine, turizma i telkomunikacija u iznosu od 5.000 dinara, i tako po znatno nižim cenama uživati u odmoru na Fruškoj gori. Vidimo se u FRUŠKOGORSKOJ LUGARNICI u Maloj Remeti, rado ćemo biti vaši domaćini.

Kontaktirajte nas putem telefona 064/ 14- 02- 334 i 022/468-777 ili na fb stranici Fruskogorska Lugarnica Mala Remeta.

Brown, has been the help from the source with assignments online much-publicized nebraska case involving the faith christian school in louisville.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *